Bahar Aylarında Bağışıklık İçin Beslenme Önerileri

Baharda Bağışıklık İçin Beslenmeye Dikkat!

KAYSERİ – Memorial Kayseri Hastanesi Uzman Diyetisyeni Betül Merd, bahar aylarında bağışıklık sistemini desteklemenin ve enerji seviyesini korumanın önemine dikkat çekiyor. Merd, “Antioksidan açısından zengin gıdalar vücudu arındırır ve bağışıklığı güçlendirir” diyor.

Mevsim sebze ve meyvelerinin tüketiminin bahar aylarında önemli olduğunu belirten Merd, “Bahar aylarında nasıl beslenmeliyiz, üzerimizde oluşan yorgunluğu nasıl atabiliriz gibi sorularla sık karşılaşıyoruz. Beslenmeye dikkat ederek bağışıklık sistemimizi destekleyebilir, enerji seviyemizi koruyabilir ve bahar yorgunluğunu önleyebiliriz. Antioksidan açısından zengin olan mevsim sebzeleri ve meyveleri vücudu arındırır, bağışıklığı güçlendirir. Ayrıca, su tüketimine de dikkat etmeli ve günde en az 2-2,5 litre su içmeye özen göstermeliyiz” diyor.

Merd, baharda lif oranı yüksek besinlerin tercih edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Lif oranı yüksek besinler sindirim sistemini düzenler, bağırsak sağlığını destekler ve detoks etkisi sağlar. Probiyotik ve prebiyotik içeren besinlere de yer vermeliyiz. Bu besinler gaz şikayetlerini önler ve sindirim sistemini destekler. Kuru baklagilleri hazırlarken ise asitlerini uzaklaştırmak için suyunu sık değiştirip 72 saat bekletirsek şişkinlik şikayetlerini azaltabiliriz” diyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / EREN KAN – Sağlık

Related Posts

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Beyin damar tıkanıklığında ilk 6 saatin önemi

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Merkez Müdürü Prof. Dr. Birol Özer, beyin damar tıkanıklıklarında erken müdahalenin önemine değinerek, “İlk 6 saatte yapılan müdahaleler hastanın yaşam kalitesini belirlemektedir ve bu kritik süreçleri başarıyla yönetiyoruz. Klinik uygulamalar, sadece tedavi geliştirmek değil; nitelikli bilgi üretmek, etik değerleri yaşatmak ve sağlıkta kaliteyi sürdürülebilir kılmak demektir” dedi.

“Ekransız cumartesi” çocukların alternatif hayat becerilerini geliştiriyor

“Ekransız cumartesi” çocukların alternatif hayat becerilerini geliştiriyor

Bilim insanları en sağlıklı öğle yemeğini açıkladı: Tavuk değil, et değil, sebzelerden iki kat daha sağlıklı!

Bilim insanları, en sağlıklı öğle yemeğinin tavuk veya kırmızı et değil, baklagiller olduğunu açıkladı.

Evliliklerin ilk 1 yılında ortaya çıkıyor: Öpüşürken bulaşan bu hastalık daha öncekileri unutturacak

İranlı araştırmacı Reza Rastmanesh önderliğindeki yeni çalışma, depresyon ve anksiyetenin sadece duygusal etkileşimle değil, öpüşme ve yakın temas yoluyla ağız bakterileri aracılığıyla da partnerler arasında “bulaşabileceğini” ortaya koydu.

Araştırmaya göre ABD’de 50 yaş altı kişilerde görülen kanser vakaları arttı

Araştırmaya göre ABD’de 50 yaş altı kişilerde görülen kanser vakaları arttı