Bakan Bayraktar: Petrol ve gaz sahalarının geliştirilmesinde ortaklıklar kurmak istiyoruz

Türkmenistan’ın Barış ve Güvenlik Yılı Konferansı’nda Değerlendirmelerde Bulunan Bayraktar’dan Önemli Açıklamalar

Bayraktar, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta düzenlenen Barış ve Güvenlik Yılı: Sürdürülebilir Kalkınmanın Sağlanmasında Bölgesel Ekonomik İşbirliği Uluslararası Konferansı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, ziyaret kapsamında Türkmenistan Halk Maslahatı Başkanı Gurbanguly Berdimuhammedov ve Türkmenistan Cumhurbaşkanı Serdar Berdimuhammedov ile görüşmeler gerçekleştirdi.

2025’in “Uluslararası Barış ve Güvenlik Yılı” ilan edilmesi hakkında konuşan Bayraktar, enerji sektöründe iş birliklerinin artırılmasının önemine vurgu yaptı. Türkiye’nin enerji stratejisini enerji güvenliği ve enerji bağımsızlığı olmak üzere iki temel zorluk üzerinde şekillendirdiğini belirtti. Enerji talebinin artışı ve ithalata bağımlılığın azaltılması üzerinde durdu.

Bayraktar, Türkiye’nin Türkmenistan’a doğal gaz ithalatı gerçekleştirdiğini ve bu adımın doğal gaz arzının çeşitlendirilmesi ve bölgelere ulaştırılması açısından önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca, enerji stratejisinin bir parçası olarak bölgesel iş birliklerini öne çıkardı.

ELEKTRİK TİCARETİNİN HAREKETLENDİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

Bayraktar, gelecekte Trans Hazar Doğal Gaz Boru Hattı ile Türkmenistan’dan Türkiye’ye ve Avrupa’ya doğal gaz akışının artacağına dikkat çekti. Ayrıca, elektrik ticaretinin de geliştirilmesi için Türkiye’nin komşularıyla iş birliklerinin güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Ülkeler arası dayanışmanın ve ortak projelerin önemine değinen Bayraktar, bölgesel iş birliklerinin sadece ekonomik kazanç sağlamadığını, aynı zamanda barış, istikrar ve refahın artırılmasına katkı sağladığını vurguladı. Türkiye olarak bölgesel kalkınma ve enerji güvenliği için uluslararası iş birliklerini güçlendirmeye devam edeceklerini belirtti.

Related Posts

Yumurta üretiminde yüzde 17.52’lik düşüş! 330 milyon adet…

Yumurta üretimi 6 ayda 330 milyon adet azaldı. TÜİK verilerine göre yumurta üretiminin 6 aydır düştüğü görüldü.

Benzin ve motorin zammı için yeni tarih: Füzeler pompayı vuracak

Orta Doğu’da yükselen gerilim, akaryakıt zamlarını tetikledi. İsrail-İran krizinin ardından petrol fiyatları rekor seviyelere çıkarken, Türkiye’de benzin ve motorine peş peşe zam geldi. Yeni zamların da yolda olduğu belirtilirken 3 gün sonra yeni bir zammın geleceği ortaya çıktı.

TÜİK: Tavuk eti üretimi arttı, yumurta ve süt üretimi azaldı

TÜİK: Tavuk eti üretimi arttı, yumurta ve süt üretimi azaldı

Benzin zammına bile zam geldi

Brent petrol fiyatlarının 70 dolar sınırına dayanmasıyla akaryakıt fiyatlarına zam haberleri geldi.

600 bin kamu işçisinin zam pazarlığında yeni gelişme: Tarih belli oldu

Yaklaşık 600 bin kamu işçisini ilgilendiren tarih belli oldu. Kamu işçisinin zam pazarlığında 4. toplantı yarın saat 14.00’da yapılacak.

Senegal için enflasyonlu günler tekrar başladı

Nisan ayındaki düşüşün ardından Mayıs ayında yeniden ivme kazanan Senegal enflasyonu, ekonomistler arasında farklı yorumlara neden oldu. Ulusal İstatistik ve Demografi Ajansı (ANSD) tarafından açıklanan verilere göre, özellikle alkollü içecekler ve …