Çiçek bakımında tartışmalara son! Meğer hepimiz yanlış yöntemi uyguluyormuşuz

Bir bitki diktiğiniz esnada toprağın dibine taş koymak bahçecilik dünyasında oldukça sıcak bir konudur.

Bazıları bunun drenaja fayda sağladığını iddia ederken diğerleri bitkilerinize zarar verebileceğini söyler.

Hepimiz bitkilerimiz için en iyisini isteriz, bu yüzden saksınızın dibine taş koyup koymamanız gerektiğini teyit edelim istedik.

Saksı tabanına taş koyma uygulaması, bunun drenaj sağladığı inancından gelir; yani su, saksı toprağını su altında bırakmadan ve kök çürümesine yol açmadan kayaların arasında birikecektir.

Ancak bahçıvan Justin Hancock’a göre, saksının dibine bir kaya tabakası koymak, birçok insanın düşündüğü kadar yardımcı olmaz ve aslında drenajı biraz engelleyebilir.

Hancock saksınızın dibine herhangi bir şey, özellikle de taşlar koymanızın gerekli olmadığını söylüyor. Çoğu saksı bitkisi için saksıyı toprak karışımıyla doldurmanız yeterlidir, sadece saksının yeterince büyük ve toprak katmanının yeterli olduğundan emin olun.

Bitkinizin yeterli drenaja sahip olduğundan emin olmak için, saksınızın alt kısmında fazla suyun dışarı çıkmasına ve köklerin biraz kuru kalmasına izin verecek bir delik olduğundan emin olun.

Saksınızda drenaj deliği yoksa, kendiniz bir delik eklemek için elektrikli matkap kullanabilir veya bitkinizi delikli bir deliğe yeniden saksılayabilirsiniz. Ayrıca iki saksı da kullanabilirsiniz; birinin içinde delik, diğerinin içinde delik olmayan saksıları üst üste koyun . Toprağın dökülmesini veya böceklerin saksının altındaki deliklere girmesini önlemek için taş kullanıyorsanız, Hancock koruma amacıyla tabana bir tür perde, ağ veya hatta bir kahve filtresi yerleştirmenizi öneriyor.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir