Çiftleşmek için yaptığı dansa bakan bir daha bakıyor

Renkli Sıçrayan Örümceklerle İlgili Şaşırtıcı Bilgiler

Yalnızca 0,5 cm boyunda olan renkli sıçrayan örümcekler, 2015 yılında keşfedildi. Erkekleri, dişilerini tavuskuşları gibi etkilemek için gösterişli renklere sahiptir. Farklı türlerle benzer renklere sahip olsalar da, onları diğerlerinden ayıran özellikleri vardır. Karınlarının yan kısımlarında bulunan küçük kanatları açarak mavi pullarını sergileyebilirler.

Eğer renkleri yeterli gelmezse, erkek örümcekler çiftleşme şanslarını artırmak için dans ederler. Latince adı jactatus olan bu örümcekler, adlarını gerçekleştirdikleri titreşimli danslardan almışlardır.

Erkekler, dişilere kur yaparken karınlarındaki yelpazeleri açarlar ve üçüncü bacaklarını hızlı ve kesik hareketlerle titreterek yerin sallanmasını sağlarlar. Ünlü entomolog Jürgen Otto, bu dansı bir “havai fişek gösterisi” olarak tanımlamaktadır.

Tavuskuşu örümcekleri, yüksek lisans öğrencisi Madeline Girard tarafından keşfedilmiştir. Aynı keşif sırasında siyah-beyaz desenlere sahip Skeletorus adında başka bir tür de bilim dünyasına kazandırılmıştır.

Jürgen Otto, keşfedilmemiş birçok tavuskuşu örümcek türü olabileceğine inanmaktadır. “Son birkaç yılda birçok yeni tür bulduk, ancak doğanın daha keşfedilmeyi bekleyen pek çok sırrı olduğuna inanıyorum” diyerek bu küçük dansçıların dünyasında daha fazla sürpriz olduğunu vurgulamaktadır.

Related Posts

TEKNOFEST 17-21 Eylül’de kapılarını İstanbul’da açacak

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji festivali TEKNOFEST, bu yıl 12. kez kapılarını açıyor! 17-21 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan festival, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın öncülüğünde Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilecek. Bugüne kadar toplamda 11 milyona yakın ziyaretçiye ilham veren TEKNOFEST, medeniyetler beşiği İstanbul’un eşsiz atmosferinde teknoloji ve inovasyon rüzgârları estirecek.

Bilim adamları bir dinazorda kanser buldu: Bu keşif insan hayatını kurtarabilir

Dinozor fosilleri ile modern kanser araştırmaları ilk bakışta çok uzak iki alan gibi görünebilir. Ancak yeni bir araştırma, milyonlarca yıl boyunca korunmuş yumuşak dokuların kanserin nasıl oluştuğu ve tedavi edilebileceği konusunda değerli ipuçları sunabileceğini ortaya koydu.

Akın akın Ay’a gidiyorlar! Resmen servet yatıyor, bu rakam ülkeleri heyecanlandırdı!

Çin ve ABD, son dönemde Ay’ı stratejik bir maden sahası olarak görüp kolonileştirme yarışını kızıştırdı. Vancouver merkezli bağımsız bilim insanları, Ay kraterlerinde platin, rodyum ve iridyum gibi nadir metallerin değerinin 1 trilyon doları aşabileceğini hesapladı.

Meta’dan geleceğin teknolojisi: İşte deneysel artırılmış gerçeklik gözlüğü Aria Gen 2’nin tüm detayları

Bu hafif çerçeveli gözlük, bir gün tüketici ürünlerine dönüşebilecek birçok iyileştirme barındırıyor. Bunlar arasında her bir göz için bakışı takip edebilen, göz kırpmalarını algılayabilen ve göz bebeklerinin merkezini tahmin edebilen geliştirilmiş …

Galaksiler arası kozmik düello ilk kez görüntülendi

Astronomlar, evrenin erken dönemine ait iki galaksinin radyasyon yoluyla birbirine saldırdığı kozmik bir çarpışmayı ilk kez doğrudan gözlemledi. Bu olağanüstü keşif, galaksi oluşumu ve evrenin evrimi hakkında yeni bilgiler sunuyor.

Çinli bilim insanları duyurdu: Göz kapalıyken görmeyi sağlayan kontakt lens üretildi

Çinli bilim insanları, kızılötesi ışığı görünür hale getiren devrim niteliğinde bir kontakt lens geliştirdi. Gözler kapalıyken bile çalışan bu lenslerin askeri operasyonlardan renk körlüğü tedavisine kadar geniş bir kullanım alanı sunacağı belirtildi. Araştırmacılar, teknolojinin gelecekte insanlara ‘süper görüş’ yeteneği kazandıracağını duyurdu.