Elektronik harpte oyun değiştirecek yerli sistem: EDPOD gerçek radarları yendi

F-16’nın Yerli Radar Sinyal Algılayıcı Podu Gerçek Radarları Yendi!

Demirören Haber Ajansı (DHA)

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ülkenin milli teknoloji hamlesi doğrultusunda, TÜBİTAK BİLGEM tarafından geliştirilen F-16 EDPOD’un başarılı test sürecini tamamladığını duyurdu. Bakan Kacır, yerli üretim olan bu radar sinyal algılayıcının, gerçek radar sistemlerine karşı üstün performans sergilediğini belirtti. Bakan Kacır, “Tam bağımsız büyük Türkiye hedefiyle çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” dedi.

Çevresel Tehditleri Tespit Ediyor

F-16 EDPOD, düşman radarları, füze güdüm radarları ve hedef aydınlatma radarlarına ait sinyalleri algılayabilme özelliğine sahip bir radar sinyal algılayıcıdır. Bu tehditleri tespit ederek kayıt altına alan ve yüksek kapasiteli veri kaydı yapabilen EDPOD, aynı zamanda hassas konum belirleme özelliği sunuyor. Tespit edilen veriler, diğer silahlı kuvvet unsurlarıyla paylaşılabilecek şekilde tasarlanmıştır.

Milli Teknolojilerin Kritik Rolü

F-16 EDPOD, kritik bileşenlerinin yerli ve milli imkanlarla geliştirilmiş olmasıyla dikkat çekiyor. TÜBİTAK BİLGEM İleri Teknolojiler Araştırma Enstitüsü (İLTAREN) tarafından geliştirilen bu sistem, Türkiye’nin elektronik harp alanında dışa bağımlılığını azaltarak kritik bir yetkinlik kazanmasını sağlıyor.

Related Posts

Bilim adamları bir dinazorda kanser buldu: Bu keşif insan hayatını kurtarabilir

Dinozor fosilleri ile modern kanser araştırmaları ilk bakışta çok uzak iki alan gibi görünebilir. Ancak yeni bir araştırma, milyonlarca yıl boyunca korunmuş yumuşak dokuların kanserin nasıl oluştuğu ve tedavi edilebileceği konusunda değerli ipuçları sunabileceğini ortaya koydu.

Akın akın Ay’a gidiyorlar! Resmen servet yatıyor, bu rakam ülkeleri heyecanlandırdı!

Çin ve ABD, son dönemde Ay’ı stratejik bir maden sahası olarak görüp kolonileştirme yarışını kızıştırdı. Vancouver merkezli bağımsız bilim insanları, Ay kraterlerinde platin, rodyum ve iridyum gibi nadir metallerin değerinin 1 trilyon doları aşabileceğini hesapladı.

Meta’dan geleceğin teknolojisi: İşte deneysel artırılmış gerçeklik gözlüğü Aria Gen 2’nin tüm detayları

Bu hafif çerçeveli gözlük, bir gün tüketici ürünlerine dönüşebilecek birçok iyileştirme barındırıyor. Bunlar arasında her bir göz için bakışı takip edebilen, göz kırpmalarını algılayabilen ve göz bebeklerinin merkezini tahmin edebilen geliştirilmiş …

Galaksiler arası kozmik düello ilk kez görüntülendi

Astronomlar, evrenin erken dönemine ait iki galaksinin radyasyon yoluyla birbirine saldırdığı kozmik bir çarpışmayı ilk kez doğrudan gözlemledi. Bu olağanüstü keşif, galaksi oluşumu ve evrenin evrimi hakkında yeni bilgiler sunuyor.

Çinli bilim insanları duyurdu: Göz kapalıyken görmeyi sağlayan kontakt lens üretildi

Çinli bilim insanları, kızılötesi ışığı görünür hale getiren devrim niteliğinde bir kontakt lens geliştirdi. Gözler kapalıyken bile çalışan bu lenslerin askeri operasyonlardan renk körlüğü tedavisine kadar geniş bir kullanım alanı sunacağı belirtildi. Araştırmacılar, teknolojinin gelecekte insanlara ‘süper görüş’ yeteneği kazandıracağını duyurdu.

Ozan Bayram’dan Türkiye rekoru

Milli atlet Ozan Bayram, Çekya’da düzenlenen Avrupa Takımlar Yürüyüş Şampiyonası’nda 2.42.27’lik derecesiyle Türkiye rekoru kırdı.