İsrail, Al Jazeera’nin Yasağını 45 Gün Daha Uzattı

İsrail’de Al Jazeera’nin faaliyetlerine yönelik alınan yasaklarla ilgili gelişmeler devam ediyor. İsrail’in telekomünikasyon düzenleyicisi, İsrail hükümetinin Al Jazeera’nin yayınlarının ulusal güvenliği tehdit ettiğine dair kabulü üzerine Pazar günü 45 gün daha yasağı uzattı.

8 AĞUSTOS’A KADAR SÜRE VERİLDİ

Geçen hafta Tel Aviv mahkemesi, hükümetin ulusal güvenlik gerekçesiyle koyduğu ilk 35 günlük yasağı onaylamıştı ve bu yasak Cumartesi günü sona ermişti. Ancak İsrail Yüksek Mahkemesi, El Cezire’nin kapatılmasına karşı açılan davada, Katar destekli yayın kanalına yönelik tedbirin “emsal teşkil edici” olduğunu belirtti ve hükümetin yasağını sorgulayan dilekçelere cevap vermesi için 8 Ağustos’a kadar süre verdi.

Mahkeme belgelerine göre, Al Jazeera’nin mahkemeye yasağın şiddeti veya terörizmi teşvik etmediğini ve yasağın orantısız olduğunu savunduğu görülüyor.

“AL JAZEERA’NİN İSRAİL’DEN YAYIN YAPMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

İsrail Haberleşme Bakanlığı,Al Jazeera’nin yayınlarının ve web sitelerine erişiminin engellenmeye devam edeceğini belirtti. Bakan Shlomo Karhi, “Terör kanalı Al Jazeera’nin İsrail’den yayın yapmasına ve savaşçılarımızı tehlikeye atmasına izin vermeyeceğiz” diyerek yasaya destek verdi ve gelecekte benzer kararların alınabileceğini vurguladı.

Hakim Shai Yaniv ise, Filistinli İslamcı grup Hamas ile Al Jazeera arasında uzun süredir devam eden ve kanalın Hamas’ın hedeflerini desteklediğine dair delillerin kendisine sunulduğunu belirtti.

İsrail yetkilileri, 5 Mayıs’ta El Cezire’nin Kudüs’teki ofisine baskın düzenlediklerini ve bu operasyonun Gazze savaşı süresince devam edeceğini açıklamışlardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx