Mark Zuckerberg’ten çalışanlarına sert uyarı: Bunu yapan çalışanını anında kovacak

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ı bünyesinde bulunduran Meta’nın CEO’su Zuckerberg, şirket içi toplantıların sürekli olarak basına sızdırılmasından oldukça rahatsız olmuş durumda.

Meta, yeni bir iç politika ilan ederek, bilgi sızdıran çalışanlarına acımayacaklarını ve işten çıkarma uygulayacaklarını belirtti. Fakat bu açıklamanın bulunduğu resmi belgeler de sızdı ve medya tarafından yayımlandı. 

Zuckerberg: “Şeffaf Olmaya Çalıştık, Ancak Bilgiler Sürekli Sızdırıldı”

Zuckerberg, Meta’daki bilgi sızıntılarından sıkıldığını dile getirerek çalışanlara sert bir uyarı yaptı. Meta’nın Bilgi Güvenliği Başkanı Guy Rosen, yaptığı açıklamada, bilgi sızdırmanın ciddi sonuçlar doğuracağını ve şirketin “sıfır tolerans” politikası izleyeceğini vurguladı.

Zuckerberg, bir iç toplantıda şeffaf olmaya çalıştıklarını fakat söylediklerinin sürekli olarak basına sızdığını ifade ederek, bundan sonra iç toplantıların daha sınırlı olacağı bilgisini verdi.

YENİ POLİTİKA VE TARTIŞMALI KONULAR 

Son toplantılarda, şirketin çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık (DEI) projelerinde kısıtlamaya gitmeyi, nefret söylemi politikalarını değiştirmeyi ve çalışan performans değerlendirmelerine daha fazla odaklanarak bazı işten çıkarmalar yapmayı planladığı iddiaları gündeme geldi.

BİLGİ SIZINTILARINA KARŞI YENİ ÖLEMLER

Bu tür sızıntıları engellemek amacıyla Meta, şirket içindeki geleneksel soru-cevap sistemini kaldırarak, çalışanların önceden oy verebileceği bir yeni format getirdi. Artık çalışanlar, belirlenen konularda önceden soru gönderebilecek ve oylama yapabilecek, ancak doğrudan yorum yapma veya soru sorma imkanı olmayacak.

 

Related Posts

WhatsApp’ta yeni dönem: Tek tıkla özetleyecek

WhatsApp yeni özellik için düğmeye bastı. Uygulamayı kolaylaştırması beklenen özellik yapay zeka destekli olarak çalışacak.

Bilim dünyası alarmda, Dünya’nın dönüş hızında anormallik var: 9 Temmuz 2025, tarihin en kısa günü oldu

9 Temmuz 2025, bilim dünyasını şaşkına çevirdi. Dünya’nın dönüş süresi ortalamadan 1,6 milisaniye daha kısa olacak. Peki bu ne anlama geliyor? Dünya neden daha hızlı dönüyor? Bilim insanlarının açıklamalarıyla en kısa günün sırları haberimizde.

Galaksimiz boşlukta yüzüyor olabilir mi?

Bilim insanları, Samanyolu Galaksisi’nin dev bir “kozmik boşluk” içinde yer aldığını öne süren dikkat çekici bir teori üzerinde çalışıyor. Bu teori doğruysa, evrenin genişleme hızıyla ilgili yıllardır çözülemeyen gizemli bir çelişki olan “Hubble gerilimi” sonunda açıklanabilir.

Grok’un hakaret ve küfür içerikli paylaşımları tüm dünyada eleştiri konusu oldu

ABD’li iş insanı Elon Musk’ın sahibi olduğu xAI tarafından geliştirilen sohbet robotu Grok’un kullanıcılara hakaret içerikli yanıtlar vermesi tüm dünyada yankılanmaya devam ediyor. xAI tarafından geliştirilen sohbet robotu Grok, yeni geliştirilen algoritması sonrasında kullanıcıların sorularına dini, kültürel ve siyasi bağlamda ağır hakaret içeren yanıtlarla karşılık verdi. Grok’tan önce Microsoft tarafından geliştirilen Tay ve Meta tarafından geliştirilen BlenderBot 3 de sosyal medya kullanıcılarına ırkçı ifadelerle yanıtlar vermişti.

Çılgın Türk’ten tarihi rekor: Tek şarjla 1.205 km gitti

Elektrikli otomobil dünyasında tarihi bir başarıya imza atıldı. Hem de bir Türk’ün imzasıyla… Türk sürücü Ümit Sabancı, elektrikli araç üreticisi Lucid’in Air Grand Touring modeliyle tek şarjda dünyanın en uzun mesafesini kat ederek Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırdı.

100 yıl önce bilim insanları ne kadar yaşayacağımızı öngörmüş

Bilim insanları 100 yıl önce aslında ne yaşayacağımızı biliyorlardı. Yapılan araştırmalarda, günümüz ve geçmiş karşılaştırılarak ilginç sonuçlar ortaya koyuldu.