N11 resmen satıldı! Rekabet Kurumu onayladı

N11 Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri AŞ’nin tamamının DMSF Holding Limited’e devrine Rekabet Kurumu onay verdi.

N11’in tüm hisseleri ve kontrolü artık Abu Dabi merkezli DMSF Holding Limited’te bulunacak. Onay kararı, kurumun resmi internet sitesinde yayımlandı.

Satış işlemi, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun kapsamında değerlendirildi ve rekabeti önemli ölçüde kısıtlamayacağı belirtildi. Devir işlemine onay verildi.

N11’in Türkiye Serüveni

N11, 2013 yılında Doğuş Grubu ve Güney Koreli SK Group ortaklığıyla kuruldu. Kısa sürede Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformları arasında yer aldı ve 2023 yılında Getir tarafından satın alındı. Daha sonra 2024 yılında Getir’in kurucularından Serkan Borançılı’ya ait Borançılı Teknoloji’ye devredildi. Platformun yeni sahibi DMSF Holding oldu. Yeni devirle birlikte şirket, Türkiye pazarındaki stratejik büyümeyi hedefliyor.

Rekabet Kurumu’nun Açıklaması

Rekabet Kurumu, daha önce yayımladığı duyuruda değerlendirme sürecinde olduklarını bildirmişti:

“N11 Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri Anonim Şirketi’nin paylarının yüzde 100’ünün DMSF Holding Limited tarafından devralınması işlemi, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 7. maddesi ve ilgili mevzuat çerçevesinde değerlendirilmektedir.”

Rekabet Kurumu, detaylı inceleme sonrasında işlemin rekabet ortamına zarar vermeyeceğine karar vererek onay verdi.

Peki Şimdi Ne Olacak?

Hepsiburada’nın satışı ile birlikte Türkiye sermayeli tek e-ticaret platformu olarak kalan N11 de artık yabancı sermayeli olacak. Sektör temsilcilerinin söylediğine göre, “N11’in teknolojik altyapısını güçlendirme ve operasyonel kapasitesini artırma potansiyeline sahip olduğu” ifade edilmekte.

Öte yandan DMSF’nin, platformun mevcut kullanıcı tabanını koruyarak yeni pazar segmentlerine ulaşmayı hedeflediği tahmin ediliyor. Bu devralım aynı zamanda Türkiye e-ticaret sektörüne yabancı yatırımların artması açısından da dikkat çekici. Geçtiğimiz aylarda Kazakistan merkezli Kaspi.kz’nin Hepsiburada’yı devralmasıyla N11, tek Türkiye sermayeli e-ticaret platformu olarak kalmıştı.

DMSF Holding

DMSF Holding, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli çok uluslu bir yatırım şirketidir. Şirket, ihracat-ithalat, perakende, depolama, lojistik ve gayrimenkul geliştirme gibi çeşitli sektörlerde faaliyet göstermektedir.

Related Posts

Altın, dolar, euro… Hepsi düştü, bir tek o yükseldi!

Borsada CHP Kurultayı davası rallisi yaşandı. BIST 100 endeksi dava başladıktan sonra yükselişe geçerken davadan ‘ertleme’ kararının çıkışı ile yükselişine hız kattı. Sabaha yüzde 0,54 yükselişle giren BIST Endeksi gelişmelerin etkisi ile yükselmeye …

Baykar en fazla ihracat yapan 10 firmadan biri oldu

Son 4 yıldır savunma ve havacılık sektörünün ihracat lideri olan Baykar, 2023’te elde ettiği başarıyı tekrarlayarak 2024’te de Türkiye’deki tüm sektörlerde en fazla ihracat gerçekleştiren ilk 10 firmadan biri oldu.

Köprüden atlayan iş insanı başına neler geldiğini 1 yıl önce anlatmış

Köprüden atlayarak hayatına son veren iş insanı İlhan Arık, 1 yıl önce katıldığı Youtube programında acılarla dolu hayat hikayesini anlattığı ortaya çıktı.

CHP’li Gürer: Konkordato ilan sayısı yılın 5 ayında 2 bin 235’e yükseldi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, son günlerde görülen büyük firmaların konkordato ilanları hakkında “Konkordato ilanları ve borçlardaki artış, iktidarın ekonomik politikalarının yetersizliğini gözler önüne seriyor” dedi.

Nvidia çalışanları 1 milyar doların üzerinde hisse sattı

FT’nin raporuna göre Nvidia çalışanları piyasadaki yükselişin ortasında 1 milyar doların üzerinde hisse sattı.

Kırtasiye devinde küçülme: 58 kişi işten çıkarıldı

Anadolu Grubu’nun kırtasiye sektöründeki iştiraki Adel Kalemcilik, 2024 yılında hem gelir hem de istihdamda dikkat çeken bir daralma yaşadı. Şirket, yılın ilk yarısına ilişkin verilerini Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığıyla kamuoyuna …