Piramit’in altında gizemli bir şehir mi var ? ‘Derinlere uzanan yollar bulduk’

Mısır Piramitlerinin Altında Büyük Yapılar Bulundu

Yapılan bir araştırmaya göre, Mısır piramitlerinin altında devasa dikey şaftlar, spiral merdivenler ve kireçtaşı platformları ortaya çıkaran yüksek çözünürlüklü görüntüler elde edildi. Daily Mail’in haberine göre, araştırmacılar radar darbeleri kullanarak bu bulguları elde etti.

Pisa Üniversitesi’nden Corrado Malanga, yapılan araştırmaların bu yapıların gerçek bir yeraltı şehrine işaret edebileceğini belirtirken, Denver Üniversitesi’nden Profesör Lawrence Conyers ise bu iddiaların abartılı olduğunu düşünüyor. Ancak Conyers, piramitlerin altında bazı odalar ve şaftlar olabileceği ihtimalini de reddetmiyor.

Mısır arkeolog Armando Mei ve araştırma ekibinden Filippo Biondi’nin yürüttüğü proje, geçtiğimiz hafta İtalya’da yapılan bir toplantıda duyuruldu. Ancak çalışmalar henüz bağımsız araştırmacılar tarafından incelenmedi ve bilimsel bir dergide yayımlanmadı.

Khafre Piramidi’nin altında bulunan bu devasa yapılar, piramidi desteklemek amacıyla inşa edilmiş olabilir. Ayrıca bu keşfin efsanevi Hall of Records ile bağlantılı olabileceği de düşünülüyor. Bu salonun efsanelere göre antik Mısır uygarlığının kayıp bilgilerini barındırdığına inanılıyor.

Araştırmada, Khafre Piramidi’nin altına radar sinyalleri gönderilerek taşların altındaki yapılar detaylı olarak haritalandı. Bu bulgular, Mısır tarihi ve arkeolojisi alanında önemli bir dönüm noktası olabilir.

Related Posts

Bilim adamları bir dinazorda kanser buldu: Bu keşif insan hayatını kurtarabilir

Dinozor fosilleri ile modern kanser araştırmaları ilk bakışta çok uzak iki alan gibi görünebilir. Ancak yeni bir araştırma, milyonlarca yıl boyunca korunmuş yumuşak dokuların kanserin nasıl oluştuğu ve tedavi edilebileceği konusunda değerli ipuçları sunabileceğini ortaya koydu.

Akın akın Ay’a gidiyorlar! Resmen servet yatıyor, bu rakam ülkeleri heyecanlandırdı!

Çin ve ABD, son dönemde Ay’ı stratejik bir maden sahası olarak görüp kolonileştirme yarışını kızıştırdı. Vancouver merkezli bağımsız bilim insanları, Ay kraterlerinde platin, rodyum ve iridyum gibi nadir metallerin değerinin 1 trilyon doları aşabileceğini hesapladı.

Meta’dan geleceğin teknolojisi: İşte deneysel artırılmış gerçeklik gözlüğü Aria Gen 2’nin tüm detayları

Bu hafif çerçeveli gözlük, bir gün tüketici ürünlerine dönüşebilecek birçok iyileştirme barındırıyor. Bunlar arasında her bir göz için bakışı takip edebilen, göz kırpmalarını algılayabilen ve göz bebeklerinin merkezini tahmin edebilen geliştirilmiş …

Galaksiler arası kozmik düello ilk kez görüntülendi

Astronomlar, evrenin erken dönemine ait iki galaksinin radyasyon yoluyla birbirine saldırdığı kozmik bir çarpışmayı ilk kez doğrudan gözlemledi. Bu olağanüstü keşif, galaksi oluşumu ve evrenin evrimi hakkında yeni bilgiler sunuyor.

Çinli bilim insanları duyurdu: Göz kapalıyken görmeyi sağlayan kontakt lens üretildi

Çinli bilim insanları, kızılötesi ışığı görünür hale getiren devrim niteliğinde bir kontakt lens geliştirdi. Gözler kapalıyken bile çalışan bu lenslerin askeri operasyonlardan renk körlüğü tedavisine kadar geniş bir kullanım alanı sunacağı belirtildi. Araştırmacılar, teknolojinin gelecekte insanlara ‘süper görüş’ yeteneği kazandıracağını duyurdu.

Ozan Bayram’dan Türkiye rekoru

Milli atlet Ozan Bayram, Çekya’da düzenlenen Avrupa Takımlar Yürüyüş Şampiyonası’nda 2.42.27’lik derecesiyle Türkiye rekoru kırdı.