Türkiye’de trafikteki elektrikli otomobil sayısı, dizel ve LPG yakıtlı otomobilleri geçti

Türkiye’deki Elektrikli Araç Sayısında Büyük Artış!

Fosil yakıtların çevreye verdiği zararları en aza indirmek için yeşil dönüşüm, sanayiden hizmet sektörüne kadar birçok alanda hızla yayılıyor. Dünyanın önde gelen otomotiv şirketleri de bu alandaki yatırımlarını arttırıyor. Türkiye’de de benzer bir trend gözlemlenirken, son dönemde özel sektör de elektrikli araç üretimine yönelik yatırımlara başladı.

Elektrikli Araç Sayısında Büyük Artış!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, karbon salınımının diğer yakıt türlerine göre daha az olduğu elektrikli araçların sayısı son yıllarda önemli ölçüde arttı. 2015 yılında sadece 565 olan trafiğe kayıtlı elektrikli otomobil sayısı, 2019 yılında 1000’i aşarken, 2025 yılında 200 bini geçti. Trafiğe kayıtlı elektrikli otomobil sayısı, 2024 sonunda 183,776’ya yükselirken, Mart 2025 itibarıyla 218,238’e ulaştı. Bu rakamlar, bir önceki yıla göre yaklaşık %120’lik bir artışı temsil ediyor.

Elektrikli Araçlar Dizel ve LPG’yi Geride Bıraktı!

Mart ayında trafiğe kaydedilen otomobillerin yakıt türlerine bakıldığında, %48,1’inin benzinli, %30,5’inin hibrit yakıtlı olduğu görüldü. Elektrikli araçlar ise %12,9’luk bir oranla kayıtlara geçti. Geçen ay sonu itibarıyla elektrikli araçlar, trafiğe kaydedilen dizel (%7,6) ve LPG (%0,9) yakıtlı araçları geride bıraktı. Mart ayında 12,221 elektrikli, 7,192 dizel ve 893 LPG yakıtlı araç trafiğe kaydedildi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Abdurrahman Yazıcı – Teknoloji

Related Posts

Sahte baz istasyonu nedir? Android 16‘da önemli bir güvenlik önlemi olacak

Google, Android 16 kullanıcılarını sahte baz istasyonlarından koruyarak, gizli takip eden ve sahte mobil ağlara karşı önemli güvenlik prosedürleri uygulayacak.

Bir bakteri kadar hafif, atom kadar küçük… Bilim insanları uyardı: Herkesin evinde olabilir

Evrenin en gizemli yapılarından olan kara delikler, sadece uzak galaksilerde değil, doğrudan evimizin içinden bile geçiyor olabilir. Bilim insanlarına göre, “ilksel kara delikler” olarak adlandırılan mikroskobik kara delikler, karanlık maddenin gizemini çözmede kritik bir rol oynayabilir.

TEKNOFEST 17-21 Eylül’de kapılarını İstanbul’da açacak

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji festivali TEKNOFEST, bu yıl 12. kez kapılarını açıyor! 17-21 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan festival, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın öncülüğünde Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilecek. Bugüne kadar toplamda 11 milyona yakın ziyaretçiye ilham veren TEKNOFEST, medeniyetler beşiği İstanbul’un eşsiz atmosferinde teknoloji ve inovasyon rüzgârları estirecek.

Bilim adamları bir dinazorda kanser buldu: Bu keşif insan hayatını kurtarabilir

Dinozor fosilleri ile modern kanser araştırmaları ilk bakışta çok uzak iki alan gibi görünebilir. Ancak yeni bir araştırma, milyonlarca yıl boyunca korunmuş yumuşak dokuların kanserin nasıl oluştuğu ve tedavi edilebileceği konusunda değerli ipuçları sunabileceğini ortaya koydu.

Akın akın Ay’a gidiyorlar! Resmen servet yatıyor, bu rakam ülkeleri heyecanlandırdı!

Çin ve ABD, son dönemde Ay’ı stratejik bir maden sahası olarak görüp kolonileştirme yarışını kızıştırdı. Vancouver merkezli bağımsız bilim insanları, Ay kraterlerinde platin, rodyum ve iridyum gibi nadir metallerin değerinin 1 trilyon doları aşabileceğini hesapladı.

Meta’dan geleceğin teknolojisi: İşte deneysel artırılmış gerçeklik gözlüğü Aria Gen 2’nin tüm detayları

Bu hafif çerçeveli gözlük, bir gün tüketici ürünlerine dönüşebilecek birçok iyileştirme barındırıyor. Bunlar arasında her bir göz için bakışı takip edebilen, göz kırpmalarını algılayabilen ve göz bebeklerinin merkezini tahmin edebilen geliştirilmiş …