Xiaomi HyperOS 2.0 için geri sayım! Ne zaman çıkacak?

Xiaomi, geçtiğimiz yıldan itibaren MIUI arayüzünü terk ederek HyperOS’a geçiş yaptı. Birçok akıllı telefon ve tabletine bu işletim sistemini sağlayan şirket, sonbaharda tanıtılacak HyperOS 2.0 için çalışmalara başladı. Peki Xiaomi HyperOS 2.0 neler vadediyor?

Xiaomi HyperOS 2.0 Ekim’de geliyor

Gizmochina’dan yer alan yeni ayrıntılara göre Xiaomi; Android tabanlı HyperOS 2.0 arayüzünü test etmeye başladı. İlk olarak geçtiğimiz yıl duyurulan HyperOS, Xiaomi ekosistemini birleştirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda amiral gemisinden bütçe dostuna kadar birçok modele sunuldu.

Son olarak Xiaomi’nin OTA güncelleme sunucusuna “OSBigversion” uzantısı eklediği görüldü. Bu uzantı, yazılım güncelleme sırasında HyperOS sürümlerini MIUI sürümlerinden ayırmak için kullanılacak gibi duruyor. OSBigversion, Xiaomi’nin HyperOS 2.0 için geliştirme aşamasını resmen başlattığını gösteriyor.

Versiyon listelemesi sayesinde yeni HyperOS sürümleri, MIUI’dan ayrı şekilde tanımlanabilecek ve uyumlu olan cihazlara gönderilebilecek. Çinli üretici, HyperOS 2.0’ı muhtemelen Ekim ayında tanıtacak. Xiaomi 15 serisiyle birlikte görücüye çıkacak ve dağıtımı sonbaharda başlayacak.

Şu anda test aşamasında olan HyperOS’in V816 ile başlayan sürüm numaralarına sahip olduğunu da belirtelim. Bu, Xiaomi’nin MIUI için 2010’da yürüttüğü ilk sürüme atıf yapıyor gibi duruyor. Ayrıca HyperOS 1.0 test yapıları V15 olarak numaralandırılmıştı, bu da MIUI 15’i temel aldığını gösteriyor.

HyperOS 2.0 ile gelecek yeni özellikler veya değişikliklerin şimdilik belirsiz olduğunu hatırlatmak gerekiyor. Ancak resmi olarak test edilmesi, Xiaomi’nin yeni cihazları için bazı değişiklikler üzerinde çalıştığı anlamına geliyor.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir