Yaz Sporları Yaparken Dikkat!

Yaz Sporları Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uzmanlara göre yaz sporları yaparken dikkatli olmak gerekiyor. Yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte açık hava sporlarına ilgi artıyor. Ancak bilinçsizce yapılan hareketler spor yaralanmalarına neden olabilir.

Acıbadem Ataşehir Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Safa Gürsoy, yaz aylarında spor yaralanmalarında artış görüldüğünü belirtiyor. Yaz sporlarında sık yapılan hatalar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Gürsoy, önemli uyarılarda bulunuyor.

Spor Öncesi Isınma:

Özellikle plaj voleybolu gibi sporlara başlamadan önce kasları ısıtmak önemlidir. Doğru ısınma hareketleri sakatlanma riskini azaltır.

Doğru Ekipman Seçimi:

Her sporun kendine özgü ekipmanları vardır. Uygun ekipman kullanmak performansı artırır ve güvenliği sağlar.

Su Tüketimi:

Yaz aylarında sıcaklık arttıkça vücut sıvı kaybeder. Yeterince su içmek kas kramplarını önler ve sağlıklı kalmanızı sağlar.

Sıcaklığa Dikkat:

Yüksek sıcaklıklar spor yaparken kasları daha fazla zorlayabilir. Direkt güneş altında egzersiz yapmaktan kaçının ve serin zaman dilimlerini tercih edin.

Ağrıları İhmal Etmeyin:

Eğer vücudunuz ağrıyorsa dinlenmeyi unutmayın. İhmal edilen ağrılar ciddi yaralanmalara neden olabilir.

Yaz sporları yaparken bu önemli ipuçlarını aklınızda bulundurarak sporunuza devam edebilirsiniz. Unutmayın, sağlık her şeyden önemli!

Related Posts

Uzmanlar uyardı: Stent korkusu hayatınıza mal olabilir!

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, “Kalp damar tıkanıklıklarında kullanılan ve internet sayesinde popülerleşen ilaç kaplı balonlar, pek çok hastanın umudu haline geldi. ‘Bana stent takmayın, mutlaka balon yapın’ ısrarının faturası, damarlar için ağır olabilir” dedi.

Yaygın virüs ‘öpücük hastalığına’ neden oluyor, kanser riskini de 5 kat artırıyor!

Dünya genelindeki çoğu insanın hayatının bir döneminde enfekte olduğu Epstein-Barr virüsünün (EBV), kansere yakalanma riskini önemli ölçüde artırabileceği ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) kanser araştırma ajansının yeni çalışmasına göre, yaygın görülen bu virüs, kişileri henüz kanser teşhisi almadan yıllar önce yüksek risk altına sokabiliyor.

Rahatsızlığı nedeniyle her yediğini kusunca 41 kiloya düştü, ameliyatla sağlığına kavuştu

Yaklaşık 4 yıl boyunca yaşadığı sağlık problemi nedeniyle 2 kez ameliyat olan, sıkıntıları geçmediği için 70 kilodan 41 kiloya kadar düşen Sabiha Demirden (44), tüm şikayetlerinin kalın bağırsağındaki darlıktan kaynaklandığını öğrenince şoke oldu. Antalya’da Prof. Dr. Tuğrul Çakır’ın gerçekleştirdiği 2,5 saatlik ameliyat ile sağlığına kavuşan Sabiha Demirden, yeniden doğduğunu söyledi.

Yaz sıcağı kavurdu, uzmanlar denize girecekleri uyardı: Ani dalıştan kaçının

Yazı sıcakları etkisini artırmaya devam ederken uzmanlar deniz ve havuza gireceklere uyarılarda bulundu. Kardiyolog Prof. Dr. Hasan Turhan, soğuk suya aniden girilmesinin kalp krizi, ritim bozukluğu veya bayılma riskini artırabileceğine dikkat çekti.

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Beyin damar tıkanıklığında ilk 6 saatin önemi

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Merkez Müdürü Prof. Dr. Birol Özer, beyin damar tıkanıklıklarında erken müdahalenin önemine değinerek, “İlk 6 saatte yapılan müdahaleler hastanın yaşam kalitesini belirlemektedir ve bu kritik süreçleri başarıyla yönetiyoruz. Klinik uygulamalar, sadece tedavi geliştirmek değil; nitelikli bilgi üretmek, etik değerleri yaşatmak ve sağlıkta kaliteyi sürdürülebilir kılmak demektir” dedi.